El treball de camp en geologia

Qui som

Els components de l’equip que hem engegat aquest projecte d’innovació docent finançat pel DURSI som professors que impartim assignatures de primer cicle amb una forta carrega docent que es desenvolupa al camp. Coneixent les dificultats de l’alumne en l’aprenentatge al camp volem contribuir a canviar aquesta situació i a rendabilitzar les sortides.

UAB

Prof7 Joan Bach Plaza És llicenciat i doctorat en Ciències Geològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és Catedràtic d’Escola Universitària de l’Àrea de Geodinàmica Externa al Dpt. de Geologia de la UAB. Des de l’any 1979 és professor de la UAB, amb docència relacionada amb la formació de mestres. Va coordinar els primers 5 anys de l’assignatura de Ciències de la Terra i del Medi Ambient a les PAAU. Ha col·laborat amb l’ICE de la UAB en la formació permanent de professors de primària i secundària. És membre de la Associación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT). Les línies de recerca principals estan relacionades en temes d’Hidrogeologia de zones litorals i avaluació de quantitat i qualitat de recursos hídrics; però també en la millora de recursos per a l’ensenyament i la divulgació de la Geologia.
Prof6 Maria Rita Estrada Aliberas Doctora en Ciències Geològiques. Professora Titular de l’Area d’Estratigrafia del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca s’ha centrat en el camp de la Sedimentologia i ha pres part en activitats lligades al camp de la divulgació de la Geologia. Darrerament també ha participat en treballs sobre el Patrimoni Cultural.
Prof4 Eudald Maestro Maideu (Ripoll, 1962) és Doctor en Ciències Geològiques i des de l’any 1987 treballa com a professor ajudant o associat a la Unitat d’Estratigrafia del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp de recerca és l’Estratigrafia i la Sedimentologia. Aquesta recerca l’ha efectuat als Pirineus, Depressió de l’Ebre, Serralada Costanera Catalana, Serralada Ibèrica, País Basc i Serralades Bètiques. Ha realitzat diversos cursos teòrics i sobretot, pràctics, així com publicacions sobre la Geologia de Catalunya.
Prof3 Antoni Obrador Tudurí (Maó, 1944) és Doctor en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona i Catedràtic d’Estratigrafia del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La majoria de la seva recerca s’ha efectuat a l’illa de Menorca i als Pirineus. Ha impartir més de 50 cursos de formació i reciclatge i ha realitzat nombrosos tallers i publicacions sobre aspectes divulgatius de la geologia.
Prof1 Oriol Oms Llobet (Manresa, 1968) és Doctor en Ciències Geològiques i actualment és professor ajudant a la Unitat d’Estratigrafia del Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp de recerca és l’estudi de les roques sedimentàries i la seva datació a partir del paleomagnetisme. La majoria de la seva recerca s’ha efectuat als Pirineus, Serralades Bètiques i Càucas. Ha realitzat diversos cursos, tallers i publicacions sobre aspectes divulgatius de la geologia.
Prof5 Enric Vicens Batet nasqué a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) l’any 1961. És Doctor en Ciències Geològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En l’actualitat és Professor Ajudant de la Unitat de Paleontologia del Departament de Geologia de la UAB. El seu camp de recerca és la fauna fòssil del Mesozoic, especialment els rudistes (bivalves) del Cretaci superior. Actualment està treballant en l’Estratigrafia i Paleontologia del límit Cretaci – Terciari (episodi d’extinció) en els Pirineus. Ha realitzat diversos cursos, tallers i publicacions sobre aspectes divulgatius de la geologia.

UdG

Prof8 David Brusi Belmonte (Verges, 1959) és doctor en Ciències Geològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor Titular de Geodinàmica Externa de la Universitat de Girona. La seva recerca s’ha desenvolupat en els camps de la Hidrogeologia, la Sedimentologia de medis lacustres i la Geologia Aplicada, fonamentalment a les comarques gironines. Ha estat Degà de la Facultat de Ciències de la UdG des del 1997 fins al 2003. Actualment és Vicerector d’Estudiants i Relacions Exteriors d’aquesta universitat. Ha treballat intensament en la Didàctica de la Geologia a través d’articles, guies de camp o llibres de text. Ha participat en nombrosos cursos de formació per a professors de Secundaria. És editor, des de l’any 1995, de la revista Enseñanza de las Ciencias de la Tierra, publicada per l’AEPECT.

UPC

Prof2 Josep Biosca Munts nasqué a Manresa (Bages) l’any 1952. És enginyer tècnic industrial per l’EUETIT (UPC). En l’actualitat és Professor Associat del Departament d’Enginyeria Minera i Recursos Naturals de la UPC, al campus de Manresa. Conservador de la col.lecció de fòssils del Museu de Geologia “Valentí Masachs” i col.laborador del Museu Geològic de Seminari de Barcelona. És membre de la Institució Catalana d’Història Natural (IEC), de la qual n’ha estat membre del Consell Directiu i President de la Delegació del Bages. Co-autor de la “Guia d’espais d’interès natural del Bages” i secretari adjunt de la comissió organitzadora del 5è Simposi sobre l’ensenyament de les ciències de la naturalesa (Manresa, febrer de 1999).
Cercador de
Geologuies
Zona
Interés
Filtres
Cercar
Geocamp és un portal web
reconegut amb distinció Jaume Vicens Vives,
otorgada per la Generalitat de Catalunya
Email Facebook Twitter Whatsapp
Projecte desenvolupat Projecte finançat
info@geo-camp.net
Avís legal / Normativa d'ús de Geocamp