El treball de camp en geologia

On anem

Catalunya és un territori amb una diversitat geològica excepcional. Hom pot reconèixer gairebé tots els tipus de materials en una franja d’edats que abasten la major part dels temps geològics. Els grans contrastos d’ambients actuals ens permeten anar des de les zones de platja als cims mes alts dels Pirineus tot passant per medis fluvials, lacustres o càrstics. Les manifestacions de molts processos han deixat la seva petjada al registre geològic: series estratigràfiques, jaciments paleontològics, erupcions volcàniques, morfologies singulars… Aquest patrimoni ric i proper conforma un mosaic geològic d’un gran interès que tenim al nostre abast.

La selecció dels llocs on realitzar les activitats de camp té a veure amb els interessos particulars dels afeccionats o estudiosos de la Geologia. Tanmateix, les sortides que es fan en els diversos nivells d’ensenyament tenen més a veure amb:

  • els continguts de les assignatures que estem cursant
  • la geologia regional de l’entorn més proper al nostre centre
  • la disponibilitat de temps per realitzar les activitats de camp
  • l’accessibilitat dels llocs en funció del mitjà de transport utilitzat

Sigui quin sigui l’indret escollit és important situar la zona des d’un punt de vista geogràfic i conèixer anticipadament les característiques geològiques regionals.

Per tal de facilitar-vos aquesta primera aproximació us facilitem els següents blocs informatius:

Cercador de
Geologuies
Zona
Interés
Filtres
Cercar
Geocamp és un portal web
reconegut amb distinció Jaume Vicens Vives,
otorgada per la Generalitat de Catalunya
Email Facebook Twitter Whatsapp
Projecte desenvolupat Projecte finançat
info@geo-camp.net
Avís legal / Normativa d'ús de Geocamp